V pátek 29. 3. – pondělí 1. 4. ZAVŘENO. Veselé Velikonoce!   

  • Čeština
  • Deutsch

Jak si správně vybrat sprchovou baterii

sprchy Most

Volba mezi vanousprchovým koutem není jednoduchá. Pokud jste se rozhodli pro sprchový kout, pocit luxusního sprchování záleží také na volbě baterie. Většina lidí tomu nepřikládá větší význam, ale správným řešením sprchové baterie můžete sprchování pozvednout na vyšší úroveň.

Druhy sprchových baterií

  1. Klasická sprchová baterie s hadicí a sprchou: Pokud pouze měníme stávající za novou baterii, musíme zjistit rozteč baterie. Dříve to bývalo častěji 100 mm, v současnosti se nově instalují baterie 150 mm. Pákové baterie jsou jednodušší na ovládání, dnešní kohoutkové se volí spíše pro design. Nemusíte se bát, že budete točit ovládacím kolečkem pořád dokola, kvalitní baterie se ovládají maximálně 180 stupni. K této baterii je nutné dokoupit hadici a sprchu. Někdy se prodává již v kompletu, ale ve většině případů si zákazník volí sám. Většina sprch se vyrábí z ABS plastu, jsou lehké do ruky. Při výběru záleží na tvaru baterie a také vašich požadavcích na sprchování. Čím větší hlavice, tím větší a jemnější rozstřik. V nabídce jsou sprchy jednopolohové a vícepolohové. Vícepolohové vám umožňují silnější proud, můžete se s ním masírovat nebo také při mytí koutu jednodušeji spláchnout čistící prostředky. Také se nabízejí sprchy s mlhou, s příměsí vzduchu a další.
    Musíme se také zamyslet na držákem sprchy. Může být pevný v jednom bodě anebo posuvný. Posuvný je vhodnější pro rodiny, kde je více různě vysokých členů. Každý si může nastavit sprchu do libovolné výšky.
  2. Sprchový sloup je designovějším a také praktičtějším řešením. Máme k dispozici ruční i hlavovou sprchu, vše se instaluje na omítku. U sprchových sloupů je většinou ruční i hlavová sprcha daná, závity jsou však univerzální, je tedy možné časem vyměnit.
    Používání hlavové sprchy je pohodlné, můžete se mýt a nic nedržet. Dejte si však pozor na montážní výšku baterie. Hlavová sprcha by měla být nejméně 15 cm nad hlavou nejvyššího člena rodiny. Existují sprchové sloupy nastavitelné, můžete je vysouvat tam a zpět podle potřeby. Některé sprchové sloupy jsou však pevné a tam je nutné na to myslet už při vodoinstalaci a vývody vody udělat dostatečně vysoko, aby se i tatínek osprchoval. Problém může nastat u většího sprchového koutu, hlavová sprcha je příliš u zdi a většinu prostoru koutu tedy nevyužijete. To řeší následující možnost.
  3. Podomítkové sprchové baterie jsou ideálním řešením každého koutu. Při plánování montáže podomítkové baterie je třeba zkontrolovat tloušťku zdi, podomítkové těleso může zabrat i 80 mm. Set se skládá z baterie, kolínka na vývod hadice, držáku sprchy a hlavové sprchy.
    Baterie obsahuje ovládací páku a přepínač pro ruční nebo hlavovou sprchu. Kolínko pro vývod hadice může být zároveň držákem sprchy. U sprchové hlavice je třeba vzít v potaz velikost koutu. Podle toho zvolíme buď ramínko ze zdi nebo ze stropu. Ramínko ze zdi nebývá větší než 40 cm, sprcha se tedy nemusí dostat doprostřed většího koutu. U ramínka ze stropu je to volitelné, dá se umístit kdekoliv a tím zajistit dokonalý rozstřik pro pohodlné sprchování.

A na závěr jedna důležitá rada

Již při výběru sprchy se ptejte na záruku a servis. Nejlepší jsou samozřejmě baterie, které mají servis až do domu, v případě problémů vás navštíví reklamační technik a vše vyřeší na místě.

Sprchové baterie – inspirace

Přijďte k nám na prodejnu

Prohlédněte si vhodné baterie na vlastní oči.

V naší prodejně ve městě Most si můžete vybrat z široké nabídky sprchových baterií. Zkušení prodejci Vám rovněž poradí, která baterie bude splňovat Vaše požadavky na kvalitu, cenu či rozměry.

Zkušení prodejci ve studiu Šujan

Poprvé publikováno: 30. 11. 2017

Mohlo by Vás dále zajímat:

Hledáte něco konkrétního?

Rádi Vám poradíme
Domluvte si schůzku »