V pátek 29. 3. – pondělí 1. 4. ZAVŘENO. Veselé Velikonoce!   

  • Čeština
  • Deutsch

Jak neudělat chybu při rekonstrukci bytu?

Plánování

S plánováním rekonstrukce začněte s předstihem, ideálně šest či sedm měsíců dopředu. Obejděte nejbližší kamenné prodejny, posbírejte inspiraci, přečtěte si recenze na webu. Nešetřete penězi za grafický návrh, při nákupu nad 30.000,- Kč jej máte zdarma. A i kdybyste u nás nakonec nenakoupili, informace, které získáte, a představa, kterou si díky tomu vytvoříte, jsou k nezaplacení.

Kostičkovaný papír a tužka patří do minulosti, měřítko, ve kterém si vše nakreslíte, nemusí vůbec odpovídat skutečnosti.

virtuální realita 3d návrh kuchyní a koupelen
Věděli jste, že si u nás grafický návrh nové koupelny nebo kuchyně můžete prohlédnout ve virtuální realitě?

Viděli jsme na Instagramu…

Je dobré sledovat trendy a mít představu o tom, co je právě in. Ale ještě důležitější je zůstat nohama na zemi. Bydlíme v panelovém domě, takže těžko si vytvoříme koupelnu ve stylu Provence s oknem do zahrady plné levandule… Také vyzdívky, poličky a rafinované prvky, které na fotkách vypadají úchvatně, vám ve skutečnosti mohou jen bez většího efektu zmenšit prostor.  Vaše vysněná koupelna by měla být krásná, ale také praktická.

Financování

Představa o nákladech na rekonstrukci se může od skutečnosti lišit. Nechte si předběžně spočítat, na kolik vás vše vyjde. Cenová nabídka je zdarma a vy máte možnost si to v klidu promyslet. Pokud je možnost, zrealizujte vše najednou. Ušetříte si čas, peníze i nervy u opakovaného vystěhovávání, úklidu i domlouvání s řemeslníky.  Když  nemáte našetřeno, ale potřebujete úvěr, poptejte, kde vás to vyjde nejvýhodněji. Vždy počítejte s vícenáklady, možná vás napadne, že by bylo ještě dobré vyštukovat pokoje nebo přikoupit koupelnové doplňky. Je proto dobré mít rezervu.

<< I do malé panelákové koupelny se může vlézt všechno, co potřebujete. Stačí jen vše dobře rozvrhnout a naplánovat.

Důvěra

Firmě, které zakázku svěříte, musíte důvěřovat. Poptejte se u známých, podívejte se na reference. Důležitý ukazatel je i komunikace, pokud již dopředu vázne, dají se problémy čekat i do budoucna. A hlavně sepište smlouvu! Co je psáno, to je dáno. Vyhnete se tím komplikacím a domněnkám (já myslel, že to bude příští týden hotové).

Koordinace

Je lepší vše zadat jedné firmě, následně nemusíte řešit koordinaci řemeslníků. Jestli elektrikářské práce potom zdržují pomalí zedníci, není váš problém. Vy máte celkovou smlouvu s termínem.  Můžete to samozřejmě řešit i svépomocí, ale vaším nepřítelem je pak čas. Po práci je ho málo, jste už unavení a rekonstrukce se tím může prodlužovat. Pokud jste však šikovní a čas vás nehoní, můžete ušetřit nemalé náklady za řemeslníky.

Proč je to levné?

Máte chuť se nechat zlákat a koupit si výhodně sprchový kout v akci? Více než jindy se zajímejte o kvalitu. Výrobci vám nechtějí dodávat levně, protože jste jim sympatičtí, spíše vytvoří ekonomický produkt. Aby mohli dostát levné ceně, musí ubrat z kvality a vy za pár let můžete být nemile překvapeni. Ptejte se prodejců!

>> U nás na prodejně najdete i spoustu nízkorozpočtových a levných sprchových koutů, které jsou zároveň dostatečně kvalitní při běžné používání.

POZOR: uvedené ceny na fotografiích již nejsou aktuální, kontaktujte nás pro více informací. Původní článek byl publikován v roce 2019.

Jsme tu pro vás

Sjednejte si schůzku – tým odborníků v Šujan Most Vám pomůže

Určitě vás napadají další otázky, nebo máte nějaké pochybnosti? Zeptejte se našich prodejců nebo si rovnou sjednejte schůzku, jsou proškolení a jsou na vaší straně. Chtějí, abyste se spokojení vrátili s další koupelnou nebo koupelnou rodičů. Jsme tu pro Vás!

Mohlo by Vás dále zajímat:

Hledáte něco konkrétního?

Rádi Vám poradíme
Domluvte si schůzku »