• Čeština
  • Deutsch

Sháníte náhradní díly k sedátkům, sprchovým koutům, bateriím?

Pořídili jste si novou koupelnu s tím, že už konečně máte vyřešeno a už si budete jen užívat a nebudete se o nic starat… Je skvělé, když se rekonstrukce povede. Máte radost, každé ráno po probuzení se kocháte, chlubíte se přátelům… Ale hlavně máte o problém míň.

Jenže jak čas běží, věci podléhají opotřebení a čas od času je potřeba sehnat náhradní díl na vodovodní baterii, sedátko, sprchový kout nebo koupelnovou skřínku. Také se může stát, že se ve zrekonstruované koupelně objeví problém a vy potřebujete dokoupit obklady.

Máme pro Vás několik tipů:

1) Po rekonstrukci si zkontrolujte, kolik zbylo obkladů a dlažby. Myslete na to, že může prasknout trubka, rozbít se podomítková baterie, nádržka a vy budete potřebovat na opravu obklady. Teď se to možná zdá jako zbytečná investice. Věřte, že když zjistíte, že potřebujete 1 balík obkladů, které se už nevyrábí, platili byste zlatem, ale už ho pravděpodobně neseženete. Každý rok výrobci vytvářejí nové série, designy a vyřazují méně prodejné.

Pokud již obklad na trhu není, budete složitě řešit, jak koupelnu opravit, abyste nepokazili  původní dojem.

2) Vždy si schovejte doklad o nákupu. Pokud budete cokoliv dokupovat, ušetříte čas sobě i prodejci hledáním správného typu. Také budete vědět, kde jste danou věc nakoupili a je pravděpodobné, že původní prodejce náhradní díl sežene.

3) Snažte se nakoupit vše na jednom místě, má to své výhody.  Při větším nákupu se dostanete na lepší cenu a v případě následného problému víte, kam se obrátit. I když doklad o nákupu už nemáte, je pravděpodobné, že ho prodejce dohledá.

4) Zvažte nákup nového výrobku. Pokud nemůžete sehnat panty k sedátku a už jste sháněním strávili tři odpoledne, je na místě popřemýšlet, zda nekoupit nové.

Někdy to vyjde levněji.

5) Nezlobte se na prodejce, pokud nepozná z fotky váš sprchový kout, baterii či WC mísu. Nabízíme zboží od velkého množství dodavatelů, každý rok jsou novinky, je možné, že to jednoduše nepoznáme. A špatně objednaný náhradní díl nelze vrátit – viz. Bod 2.

Mohlo by Vás dále zajímat:

Hledáte něco konkrétního?

Rádi Vám poradíme
Domluvte si schůzku »