• Čeština
  • Deutsch

Termostat či klasickou baterii?

termostatická hlavice do koupelny

O termostatických bateriích toho bylo napsáno spousty. Pokusíme se vám dnes v krátkosti objasnit klady termostatické baterie. Termostatická baterie má nesporné výhody tam, kde není zaručen stálý tlak v potrubí. Laicky řečeno, pokud se sprchujete a další člen rodiny si čistí zuby a „bere“ vám teplou vodu, pořiďte si termostatickou baterii. Udrží stejnou teplotu vody a nebudete muset přenastavovat teplotu.

Termostatická baterie je velmi vhodná pro rodiny s malými dětmi. Děti se mohou při manipulaci s baterií lehce opařit, to se již nestane při volbě termostatické baterie. Stejnou výhodu má pro seniory, kteří špatně vidí, termostatická baterie může být nastavená na stále stejnou teplotu, nepotřebuje průběžné ladění teploty vody. Pokud však chcete vodu teplejší, jen uvolníte aretaci a teče vám voda podle vašich požadavků. Termostatické baterie se vyrábí sprchové, vanové i umyvadlové. Nejprodávanější jsou sprchové, zde je jejich využití nejčastější. Výhodou je úspora vody, která spočívá ve stále nastavené teplotě vody.

A na závěr si dovolíme vyvrátit jeden mýtus. Termostatická baterie nezařídí, že vám okamžitě poteče teplá voda. Voda musí do baterie dotéct a to závisí na délce potrubí od stupačky. Nejprve tedy odteče studená voda, když se ustálí teplota vody, už tak zůstane. Příjemné sprchování!

Chtěli byste termostatickou baterii místo klasické? Stavte se u nás na prodejně a vyberte si z široké nabídky tu nejlepší pro Vás!

Poprvé publikováno: 30. 11. 2017

Mohlo by Vás dále zajímat:

Hledáte něco konkrétního?

Rádi Vám poradíme
Domluvte si schůzku »