• Čeština
  • Deutsch

Jaké zvolit zrcadlo do koupelny nad umyvadlo?

Jaké zvolit zrcadlo nad umyvadlo či umyvadlovou skřínku? To je jedna z věcí, nad kterou se musíme při rekonstrukci koupelny zamyslet. Důležité je se zeptat sami sebe:

Pokud máme v koupelně vyzděný pult, nejčastěji se volí zrcadlo vlepené mezi obklady. Pokud na to při elektroinstalaci nezapomeneme, můžeme si pod něj dát topnou folii. Ta nám zaručí, že se zrcadlo nebude zamlžovat. Zrcadlo je nutné lepit speciálním lepidlem na zrcadlo. Pak jen zůstává vyřešit, jaké zvolíme osvětlení, zda přímo nad zrcadlo nebo dvě lampičky po stranách? Je také možné nechat zrcadlo bez osvětlení.

Koupelnovou skřínku s umyvadlem můžeme doplnit zrcadlem s volitelným osvětlením pověšeným na obklad nebo zrcadlem s integrovaným osvětlením. Rozměr zrcadla vychází z rozměru skřínky, měly by být přibližně stejné velké. Osvětlení zrcadla se dá vyvést přímo nad zrcadlem či upevnit na zrcadlo.

Abychom se u zrcadla pohodlně nalíčili, mělo by mít při led osvětlení víc jak 10W. Zrcadla s integrovaným osvětlením jsou vhodná do modernějších koupelen. Jedná se o čisté řešení, vše je schováno v zrcadle a led diody svítí přes pískované sklo. Opět se ptejte na watty!

V menších koupelnách v panelácích jsou oblíbené zrcadlové galerky. Mohou mít integrované, ale i volitelné osvětlení. Galerky jsou praktické, nejpoužívanější věci máte pohodlně uklizené a při tom po ruce. Některé galerky mohou mít i zásuvku na fén, ta ale bývá většinou zevnitř. Pak při fénování máte zrcadlo pootevřené, což může někomu vadit.

Nesmíme zapomenout připravit správně elektroinstalaci. Je důležité vědět, kde se světlo v galerce či zrcadle zapíná. Potřebuje svůj vypínač nebo má senzor/vypínač přímo na zrcadle?

Tak ať vyberete správně!

Pokud si nevíte s výběrem zrcadla rady, neváhejte nám kdykoliv napsat, zavolat nebo rovnou přijít k nám na prodejnu, kde Vám rádi poradíme.

Chcete zrcadlo do koupelny od nás?

Poprvé publikováno: 30. 11. 2017

Mohlo by Vás dále zajímat:

Hledáte něco konkrétního?

Rádi Vám poradíme
Domluvte si schůzku »