V pátek 29. 3. – pondělí 1. 4. ZAVŘENO. Veselé Velikonoce!   

  • Čeština
  • Deutsch

Jakou vybrat kuchyň?

Kuchyně je pravým středobodem domácnosti. Celá rodina se právě v kuchyni potkává nejčastěji u jídla, aby se probralo vše nového, co se za ten den stalo, všichni členové domácnosti v ní mohou společně vařit, tvořit, pracovat a užít si spousty legrace. Kromě pracovního charakteru má kuchyně ale i důležitý reprezentační význam. V kuchyni se scházejí přátelé a známí u večeře, oslavách a při dalších příležitostech, proto je důležité výběr vhodné kuchyně nepodcenit, abyste s ní byli naprosto spokojeni a cítili se v ní dobře a příjemně nejen při práci, ale i odpočinku s rodinou a přáteli.

Výběr vhodné kuchyně je naprosto klíčový i z toho důvodu, abyste měli k přípravě jídel, k umývání nádobí a při dalších činnostech ty nejlepší podmínky – prostor, světlo, nezbytné vybavení po ruce, praktičnost. Jen díky praktičnosti lze totiž zajistit, aby úklid kuchyně byl co nejefektivnější, a zabral co nejméně času.

Inspirace – Kuchyně retro v paneláku

Jakou vybrat kuchyň?

Pečlivé promyšlení řešení nové kuchyně – jaká je její hlavní idea?

Kuchyně je bez nadsázky nejsložitější součást interiéru každého domova, určitě se tedy vyplatí se nad výběrem vhodné kuchyně zamyslet, zvážit všechny aktuální možnosti, které dnešní doba a trh nabízí, abyste si vybrali kuchyň k vaší naprosté spokojenosti.

V rámci výběru vhodné kuchyně je zapotřebí podniknout několik kroků. Tím prvním je pečlivě promyslet, co od kuchyně očekáváte. Každý má, co se týká kuchyní, trochu jiné preference. Je důležité si nad nimi v klidu sednout, o všech preferencích popřemýšlet, a ideálně si je sepsat na papír.

Převádění představy do reality

virtuální realita 3d návrh kuchyní a koupelen

Přeměřování, grafický návrh kuchyně, volba vhodných spotřebičů a vychytávek

Máte o své nové kuchyni alespoň základní rámcovou představu? Pak je načase převést ideu do reálnější podoby.

Při realizaci nové kuchyně doporučujeme oslovit odborníky, kteří provedou proměření kuchyně, a následně vypracují 3D grafický návrh kuchyně. Tato fáze je velmi důležitá, protože převádí Vaši představu do reálných obrysů. Po zhotovení návrhu je jasné, jak bude kuchyňská linka orientovaná v místnosti, kolik skříněk, spotřebičů, obkladů bude potřeba, jaký bude celkový barevný styl kuchyně, a hlavně kolik za kuchyň zaplatíte.

Co se týká jednotlivých částí každé kuchyně:

Vinylové podlahy do kuchyně

Vinylové podlahy – výstavka podlah Šujan Most

PVC podlahy jsou podlahové krytiny vyrobené ze syntetických materiálů – polyvinylchloridu. PVC podlahy jsou hojně používané pro svoji lehkou údržbu, univerzálnost, kvalitu a nepřebernou škálu dekoru (imitace plovoucích podlah, korků a dlažeb). Lze je aplikovat v bytech, rodinných domech, hodí se téměř do všech místností. Vinyl je teplejší než plovoucí podlaha či dlažba, může být položen na podlahové topení, je odolný proti vlhkosti a hlavně je ideální na údržbu, což ocení hlavně rodiny s dětmi. Více o podlahách.

Dveře do kuchyně

Interiérové dveře na prodejně Šujan Most

Interiérové dveře do kuchyně jsou nejčastěji v šíři 60 cm – 100 cm.

Existuje spousta typů dveří (bezfalcové dveře, otočné, posuvné po zdi, ale i atyp) o různých povrchových úpravách, z nichž si lze vybrat: cenově zajímavá folie, odolnější CPPL laminát, luxusní lak či přírodní dýha a to ve více jak 30-ti barevných variantách. Více o dveřích.

Obklady do kuchyně

Řešení obkladů v kuchyni je velmi důležité. Dobrým řešením jsou keramické obklady mezi kuchyňskou linku nebo interiérové designové sklo. Zákazník se může rozhodnout pro mozaiku mnoha barev a tvarů nebo velkoformátové obklady. Celkový vzhled linky by měl působit uceleně, nejjistější je vzorky pracovní desky a dvířek přiložit k obkladu, jen tak lze mít jistotu, že se obklady vybraly správně. Více o obkladech do kuchyně.

Kuchyňský dřez

Výběr kuchyňského dřezu se řídí velikostí a celkovým stylem kuchyně. Do menší kuchyně se nejlépe hodí dřez bez okapu, při větším prostoru je rozhodně lepší zvolit dřez s okapem. Nejprodávanější je nerezové provedení, ale stále častěji také zákazníci volí dřezy granitové. Jsou lepší na údržbu a působí luxusnějším dojmem. Více o dřezech.

Dřezová baterie

Jednoduchá dřezová baterie nebo baterie s výtažnou sprškou? Sprška usnadňuje napouštění hrnce nebo oplach dřezu. Častější jsou dnes stojánkové dřezové baterie než nástěnné, ale při renovaci starších kuchyní se někdy zachovává stávající vodoinstalace. Ke granitovým dřezům je vhodné zvolit i granitovou baterii. Více o bateriích.

Kuchyňské spotřebiče

Kuchyňské spotřebiče se velmi rychle vyvíjí a jejich nabídka se stále mění. Opět doporučujeme se poradit s jejich výběrem, zda zvolit všechny spotřebiče vestavné či nikoliv.

  • Chcete recirkulační digestoř nebo můžete mít odtah? Je vhodnější komínová či výsuvná? Komínová digestoř je velmi vhodná do moderní kuchyně, i když je trošku náročnější na údržbu. Naopak do retro kuchyně jedině výsuvnou.
  • Je pro vás vhodnější myčka s panelem či plně integrovaná?
  • Na čem chcete vařit – plynový nebo elektrický sporák? Indukce? Indukční desky jsou velmi praktické jako vestavěné spotřebiče na kuchyňských linkách. Zabírají málo místa, jsou velmi výkonné a působí luxusním dojmem.
  • Více o kuchyňských spotřebičích.
Bílá kuchyňská linka s vestavěnými spotřebiči
Kuchyně do panelákového bytu – šedý mat

Skříňky do kuchyně

Pro ukládání všech potřebných věcí slouží skříňky – opět máte na výběr ze spousty možných řešení podle toho, jaké jsou Vaše priority:

  • Jak vysocí jsou všichni členové domácnosti? Úroveň umístění skříněk nad kuchyňskou linkou volte tak, abyste na ně pohodlně dosáhli.
  • Kolik věcí potřebujete do skříněk uložit? Pokud máte opravdu hodně nádobí, hrníčků či misek, protože jste velká rodina, budete potřebovat mnohem více úložného prostoru, než například v případě mladého páru.
  • Velmi praktické a moderní jsou výklopné skříňky. Vleze se do nich spousta věcí, nikde po bocích nezavazí kování, dobře se uklízí. Pokud byste po otevření dosáhli na dvířka, jsou v tomto případě ideální zlamovací výklopné skříňky.
  • Pokud ale designujete kuchyň do retra, zvolte klasické skříňky s jedno či dvoukřídlými dvířky (s prosklením nebo bez).

Pokud se Vám líbí nejrůznější novinky či vychytávky, se skříňkami do kuchyně si opravdu užijete, protože je jich spousta:

  • Využití rohových skříní s karuselem – bezvadné řešení všude tam, kde není místo. Znásobíte si úložnou plochu a usnadníte práci tím, že své hrnce, poklice či talířky budete mít po ruce jednoduchým pootočením karuselu.
  • Výsuvy do skříněk – trápí vás hluboké skříně s uloženými potravinami, o kterých za nějaký čas ztrácíte přehled? Mějte vše na očích s praktickými výsuvnými prvky, které se hodí do jakékoliv skříňky.
  • Výsuvná skříňka pod dřez na třídění odpadu – s většinou odpadů se v domácnosti potýkáte právě u dřezu (loupání zeleniny, zbytky při umývání nádobí apod.), proč si tedy neumístit odpadkové koše rovnou pod dřez do výsuvné skříňky?

Na rekonstrukce kuchyň jsme specialisté

Kvalitní české kuchyně

Chcete poradit zcela individuálně, jak vybrat novou kuchyň do Vašeho domu či bytu? Neváhejte se na nás kdykoliv obrátit, sjednejte si schůzku nebo nás navštivte rovnou na prodejně na ulici Česká v Mostě.

Naše realizace kuchyní. Více ukázek zde.

Proč kuchyně od nás?

Dodáváme kvalitní české kuchyně pod značkou Šujan, a to v nepřeberné škále dekorů a provedení. Umíme nabídnout luxusní i ekonomické kuchyně včetně dřezů, baterií, spotřebičů, osvětlení a všeho ostatního, co si v kuchyni můžete přát a potřebovat. Prostor pro budoucí kuchyň zaměříme, společně vytvoříme grafický návrh k Vaší spokojenosti a vše na klíč v domluveném termínu namontujeme.

Jste kutilové a chcete si montáž provádět sami? Připravíme veškeré podklady pro realizaci, abychom Vám ulehčili práci. Vše samozřejmě také přivezeme.

Díky našim mnohaletým zkušenostem Vám navrhneme kuchyň do jakéhokoliv prostoru, aby byla přesně dle Vašich představ. Popřípadě Vám poradíme, jaké uspořádání kuchyně zvolit, aby se této představy dosáhlo.

Když by Vám nevyhovovaly typizované skřínky, není žádný problém vyrobit atyp. U nás pořídíte levně kuchyň strohou, moderní, nadčasovou ale i třeba retro.

Máte zájem o spolupráci?

Sjednejte si schůzku

Chcete se dozvědět o kuchyních ještě více?

Mrkněte na naše video:

Poprvé publikováno: 1. 3. 2019

Mohlo by Vás dále zajímat:

Hledáte něco konkrétního?

Rádi Vám poradíme
Domluvte si schůzku »